ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εντάχθηκε το Κέντρο Διημέρευσης και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ανθρώπους με αναπηρία στο Δήμο Εορδαίας

Ένα ακόμη χρονίζον ζήτημα για τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους προχωρά προς λύση- Εντάχθηκε από τον Περιφερειάρχη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Στέρηση στο Δήμο Εορδαίας

Ένα ακόμη μεγάλο έργο που θα δώσει λύση σε ένα κοινωνικό ζήτημα και προορίζεται για τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές του ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020 ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης. Πρόκειται για το «Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Στέρηση στο Δήμο Εορδαίας».
Το Κέντρο Διημέρευσης έχει δυναμικότητα 26-50 ατόμων και διαθέτει αίθουσα αναψυχής-συγκεντρώσεων, χώρους εργοθεραπείας και απασχόλησης, χώρο ατομικής-ομαδικής άσκησης και πολλούς άλλους υποστηρικτικούς της λειτουργίας του χώρους.
Η Στέγη αποτελείται από τέσσερα μικρά διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και τρία άτομα και περιλαμβάνουν δίκλινο και μονόκλινο δωμάτιο, χώρους υγιεινής και κουζίνα.
«Η κοινωνική συνοχή και η υποστήριξη των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογενειών τους είναι για μας ένα από το βασικότερα ζητούμενα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.
Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής (ΕΤΠΑ), ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 3.712,877 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Εορδαίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς Ειδήσεις

↑Πάνω
 • Εορτολόγιο

 • Εορτολόγιο

  info4.gr Καπετάν Φούφα 32, GR-502 00, Πτολεμαΐδα

  Πείτε μας τη γνώμη σας, στείλτε μας τις προτάσεις σας ή ενημερώστε μας για τυχόν προβλήματα, επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία.

  Για αποστολή δελτίων τύπου, χρησιμοποιήστε το info@info4.gr.

  Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 24630 54510 και 6977202031.

  Το ονοματεπώνυμό σας (απαραίτητο)
  Το email σας (απαραίτητο)
  Θέμα
  Κατηγορία (απαραίτητο)
  Το μήνυμά σας (απαραίτητο)