ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναδρομική αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για την περίοδο 2016-2017

Αναδρομική αύξηση 50% για τους κατοίκους εννέα νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας και των Δήμων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας και Ζαγοράς-Μουρεσίου του νομού Μαγνησίας αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Τα επιπλέον ποσά επιδόματος θέρμανσης που προκύπτουν από την αναδρομική αυτή αύξηση θα χορηγηθούν στους συγκεκριμένους δικαιούχους το αργότερο μέχρι αύριο!

Σύμφωνα, ειδικότερα, με την υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1215/2017 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το επίδομα που καταβλήθηκε για την προηγούμενη περίοδο διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης σε δικαιούχους της Α’ Κλιματικής Γεωγραφικής Ζώνης αυξάνεται αναδρομικά κατά 50%, από 0,25 σε 0,375 ευρώ ανά λίτρο αγορασθέντος πετρελαίου. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας και των Δήμων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας και Ζαγοράς-Μουρεσίου του νομού Μαγνησίας οι οποίοι έλαβαν επίδομα θέρμανσης για την περίοδο από 15-10-2016 έως 30-4-2017 θα εισπράξουν επιπλέον ποσά που θα ανέρχονται στο 50% των ήδη εισπραχθέντων επιδομάτων! Όπως προκύπτει από αναλυτικό πίνακα που παραθέτουμε, τα επιπλέον ποσά επιδόματος θέρμανσης που θα εισπράξουν οι παραπάνω δικαιούχοι, ως αναδρομική αύξηση 50%, κυμαίνονται για τη συντριπτική πλειονότητα από 93,75 έως 312,50 ευρώ, δεδομένου ότι τα ποσά που εισέπραξαν αρχικά κυμαίνονταν από 182,50 έως 625 ευρώ. Η καταβολή των επιπλέον ποσών θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου. Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος από την εφαρμογή της απόφασης αυτής έχει εκτιμηθεί σε 15 εκατ. ευρώ και αναμένεται να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017.

Σχόλια

Δημοφιλείς Ειδήσεις

↑Πάνω
 • Εορτολόγιο

 • Εορτολόγιο

  info4.gr Καπετάν Φούφα 32, GR-502 00, Πτολεμαΐδα

  Πείτε μας τη γνώμη σας, στείλτε μας τις προτάσεις σας ή ενημερώστε μας για τυχόν προβλήματα, επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία.

  Για αποστολή δελτίων τύπου, χρησιμοποιήστε το info@info4.gr.

  Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 24630 54510 και 6977202031.

  Το ονοματεπώνυμό σας (απαραίτητο)
  Το email σας (απαραίτητο)
  Θέμα
  Κατηγορία (απαραίτητο)
  Το μήνυμά σας (απαραίτητο)